De kracht van e-mailmarketing

Trends en ontwikkelingen volgen elkaar tegenwoordig snel na elkaar op. E-mailmarketing is er hier eentje van, maar dat is een blijvende. Al jaren staat e-mailmarketing in de top drie van marketingkanalen die het meest bijdragen aan de omzet. Het is een krachtig kanaal om de allerbeste online klantervaring te realiseren voor jouw (potentiële) klanten. Het creëren en automatiseren van contactmomenten die waarde toevoegen voor jouw klant. We vertellen je er graag meer over.

Wat is e-mailmarketing?

Met e-mailmarketing bereik je een grote groep consumenten die interesse heeft in wat je verkoopt of aanbiedt. Naast het bereiken van deze consumenten, zorg je er ook voor dat jouw (potentiële) klanten betrokken blijven bij je bedrijf door middel van mails over acties, aanbiedingen, nieuwe producten of nieuwe ontwikkelingen. Het is een vorm van direct marketing, die nog niet vaak gebruikt wordt. Toch speelt de trend sinds een aantal jaar op en worden steeds meer bedrijven er bekend mee.

 

Het juiste bericht op het juiste moment

Wist je dat het gemiddelde openingspercentage van een e-mail ruim 50% is? Dat 51% hiervan op een smartphone wordt geopend? En dat wij Nederlanders gemiddeld 150 keer per dag onze mobiele telefoon raadplegen?

Het juist inzetten van e-mailmarketing kent veel voordelen voor het autobedrijf. Zo kun je sympathie opwekken bij je klanten, je naamsbekendheid onder je huidige klantenbestand laten stijgen en meer conversiedoelen realiseren. We nemen je graag eens mee door drie voordelen van e-mailmarketing.

 

De (potentiële) klant heeft al interesse

De ontvanger van jouw mails ziet graag wat jij verkoopt of aanbiedt. Ze hebben zelf aangegeven geïnteresseerd te zijn in jouw (auto)bedrijf door mailgegevens achter te laten. De mails zitten vol met informatie waar de (potentiële) klanten in jouw branche iets aan hebben én daar kun je ook weer op inspelen met een mooie campagne. Want een geïnteresseerde klant gaat makkelijker over tot aankoop.

 

De kracht van data

Elke campagne is meetbaar. Alle resultaten zijn te zien in het campagneoverzicht. Is de mail geopend? Hoe vaak is er op de button naar jouw website geklikt? Welke klanten hebben een afspraak ingepland naar aanleiding van de mail? Waardevolle inzichten creëren en het continu bijsturen van de aanpak zorgt voor een stijging in klanttevredenheid én omzet.

 

Alles afgestemd op jouw wensen en huisstijl

E-mailmarketing is een dienst op maat. Je kunt gemakkelijk op maat gemaakte mails bedenken en versturen naar een bepaalde groep geïnteresseerden. Denk hierbij aan een APK mail naar klanten waarvan de APK bijna verloopt of een mail om klanten te herinneren dat de winterbandenwissel eraan komt. Zo verleen je service op het hoogst mogelijke niveau. Daarnaast is het voor de ontvanger erg aantrekkelijk om een mail te lezen met een mooi design, waar al een CTA instaat om een afspraak in te plannen. Makkelijker kan je het niet maken.

Gratis tips voor een betere klantenbinding?
Ontvang onze tips voor meer rendement!