Autobedrijf Willekes

Ina Willekes, mede-eigenaresse van Autobedrijf Willekes:

 

Identiteit

Tegenwoordig is het essentieel dat onze online beleving aansluit bij onze identiteit. Dit komt niet alleen terug in onze website, maar ook in onze (online) customer journey.

Communicatie via de app

We waren er met de app van Autosociaal vroeg bij. Het was de bedoeling om te laten zien dat we een bedrijf van deze tijd zijn en hoopten op deze manier de jeugd te bereiken. Dat is gelukt. In de praktijk bleek dat óók de ouderen die klant zijn bij Autobedrijf Willekes veel gebruik maken van onze eigen app. Dat hadden we niet verwacht. Er wordt regelmatig gecommuniceerd via de app en klanten maken veel gebruik van de functie om een afspraak in te plannen.

Uitstraling

Naast onze eigen Willekes app hebben we ook onze website laten ontwikkelen op het webplatform van Autosociaal. We waren niet meer tevreden over onze oude website, deze was erg onduidelijk. Een website moet een potentiële koper het gevoel geven dat ze bij ons een occasion willen komen bekijken. Belangrijke eigenschappen voor onze website zijn voor ons dat het er representatief uit moet zien en het een betrouwbaar gevoel moet uitstralen. Door middel van de professionele foto’s die zijn gemaakt door Autosociaal halen we ook extra klanten binnen. De uitstraling van www.autobedrijfwillekes.nl is  voor een potentiële klant of koper doorslaggevend om langs te komen voor het bekijken van een occasion.

Werkplaatsplanning

Voor ons team is het erg praktisch dat alle diensten aansluiten op de systemen die wij reeds in gebruik hadden. Onze werkplaatsplanning verloopt via Carsystems. Nu koppelen onze app en website real-time. Geweldig! Ook is de samenwerking met klantenvertellen.nl erg praktisch. Alle reviews worden realtime op onze website getoond.

One day delivery

We hebben bij Autosociaal gebruik gemaakt van een one day delivery, dit houdt in dat onze online customer journey in één dag is opgeleverd. Zelf konden we ons deze dag bezig houden met onze normale werkzaamheden. Deze manier van werken hebben wij als prettig ervaren en we zijn zeer tevreden met het eindresultaat!

Gratis tips voor een betere klantenbinding?
Ontvang onze tips voor meer rendement!