Hoe kan je het beste reageren op een lead?

Hoe kan je het beste reageren op een lead? Een potentiële klant heeft op jouw website een contactformulier ingevuld, bijvoorbeeld een proefrit- of offerteaanvraag. Of deze lead een nieuwe klant wordt of niet, daar ga jij voor zorgen. We vertellen je graag wat meer over hoe jij je klanten kunt winnen door jouw leadopvolging.

Wat is een lead?

Een aanvraag voor meer informatie over een product of dienst noem je een lead. Leads worden vaak onderverdeeld in warm en koud. Een koude lead is iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet of gesproken, een onbekende. Een warme lead is al bekend met jouw bedrijf.

Als autobedrijf heb je dagelijks te maken met leads. Het succesvol opvolgen van een lead verhoogt de kans op verkoop. Een cruciaal proces voor elk bedrijf. Hoe pak je zoiets aan?

Jouw reactiesnelheid is allesbepalend

Het allerbelangrijkste bij lead opvolging is jouw reactiesnelheid. (Potentiële) klanten oriënteren zich tegenwoordig bij meerdere bedrijven. Dat ze bij jouw (auto)bedrijf een offerte hebben aangevraagd betekent dat ze interesse hebben in jouw product of dienst. Als de consument te lang moet wachten op jouw reactie, gaan zij al snel verder kijken bij jouw concurrenten. Dit wil je voorkomen natuurlijk. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk op een lead te reageren.

Hoe onderscheid ik mij van de rest?

Een goed gevoel bezorgen bij jouw bezoekers kan je onderscheiden van anderen. Dit kan de doorslag zijn waarom een consument voor jou kiest. Online kun je dit bereiken door duidelijke en scherpe foto’s van je pand en personeel, hierdoor krijgt jouw (potentiële) klant een goed beeld van je bedrijf. Een mobielvriendelijk website hebben zonder spelfouten, zorgt voor een goede ervaring tijdens het bezoeken van een pagina. Zorg er daarnaast voor dat alle occasions hetzelfde gefotografeerd zijn.

Verkopen of adviseren

Voordat iemand tot aanschaf overgaat heeft hij/zij behoefte aan deskundig advies. Zorg ervoor dat deze kennis altijd paraat is. Wees vriendelijk, betrokken, leef je in en speel hierop in met de juiste antwoorden. Zo vergroot je de kans dat de klant zich prettig voelt en de auto bij jouw autobedrijf koopt. Door een klant te voorzien van het juiste advies en eerlijk te blijven voorkom je latere onvrede en kun je een langdurige klantrelatie opbouwen. Het verkopen is in het leadproces natuurlijk van belang, maar de klantrelatie is net zo belangrijk. Bestaande klanten zullen namelijk vaker terugkomen wanneer jij aandacht aan ze besteedt en het gevoel geeft dat zij geen nummer zijn. Het binnenhalen van een nieuwe klant is 5 tot 10 keer (!) zo duur dan het vasthouden van een bestaande klant.

Wil je graag meer informatie over de veiligheid van jouw data?

Edwin Haan

Operational Manager

Marktleider in automotive online marketing in Benelux

© 2014 - 2024 Autosociaal B.V.