Hoe gaat Autosociaal met persoonsgegevens om?

Voor elke ondernemer is het belangrijk dat je data goed wordt beveiligd. Zowel jouw eigen gegevens, als de gegevens van de klant. Weet jij eigenlijk wel hoe wij jouw gegevens beveiligen? Autosociaal voldoet aan alle geldende (technische) standaarden voor webapplicaties. Geheel volgens de richtlijnen van de AVG. Lees hier verder hoe Autosociaal omgaat met jouw persoonsgegevens.

Informatiebeveiliging

Wij laten ons als Autosociaal ISO genormeerd beveiligen. ISO27001:2013 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. De norm zorgt ervoor dat er door middel van een eenduidig beleid er op een dusdanige manier met informatie wordt omgegaan. Hierdoor kunnen we verzekeren dat de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van deze informatie te allen tijde is gewaarborgd. Naast deze beveiliging zorgen we nog op andere manieren voor een goed beveiligd netwerk.

Versleutelde gegevens en Tweefactorauthenticatie

Alle gegevens die bij Autosociaal worden opgeslagen zijn versleuteld. Dit houdt in dat er niks meer met gegevens gedaan kan worden als ze gestolen worden. De gegevens worden dan onleesbaar.

Om een mogelijke kans op inbraak in ons systeem te verkleinen, maakt Autosociaal gebruik van een tweefactorauthenticatie. Hierdoor ontstaat er een veiligere manier van het openen van bestanden. Wat is een tweefactorauthenticatie? Dit houdt in dat wij bij het inloggen in bestanden naast een wachtwoord, een tweede middel gebruiken om te identificeren.

Wat kan je zelf doen om je digitale omgeving veilig te houden?

Je kunt zelf ook een steentje bijdragen aan de veiligheid van jouw gegevens, daarom hebben we een paar tips voor je opgesteld:

  • Neem een goede virusscanner.
  • Open niet zomaar links uit e-mails die je niet kent.
  • Verander je wachtwoorden regelmatig.
  • Zorg voor een wachtwoord bij het inloggen op je computer.
  • Sla geen bestanden met persoonsgegevens op zonder wachtwoord.

Wil je graag meer informatie over de veiligheid van jouw data?

Edwin Haan

Operational Manager

Marktleider in automotive online marketing in Benelux

© 2014 - 2024 Autosociaal B.V.