Geef jouw autobedrijf een online boost!

Wij hoeven je niet te vertellen dat Google de meest gebruikte zoekmachine is op het internet. Daarom wil jij, net als iedereen, hier natuurlijk bovenaan staan. Wij geven je een paar tips om jouw

autobedrijf in 2024 een vliegende online start te laten maken.

Mensen regelen alles via het internet, ook hun autozaken. Wist je dat maar 6% van de Nederlandse bevolking géén gebruik maakt van het internet? Bovenaan de zoekresultaten staan in Google is dus een goede manier om meer occasions te verkopen en/of te zorgen voor een hogere werkplaatsbezetting. Maar hoe kom je nou bovenaan te staan?

Ben jij lokaal goed vindbaar?
Steeds meer mensen zoeken tegenwoordig ‘lokaal’. Dat wil zeggen dat jouw websitebezoekers een plaatsnaam toevoegen aan hun zoekopdracht, zoals ‘autobedrijf Enschede’. Wanneer je wilt dat jouw klanten je beter kunnen vinden op Google, is het handig om gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf. Dit is een gratis dienst van Google waarbij je jouw bedrijfsgegevens kunt beheren en je bedrijf beter zichtbaar maakt in de zoekresultaten. Wist je dat volgens Google meer dan 50% van alle zoekopdrachten op mobiele apparaten worden gedaan, ca. 30% van die zoekopdrachten gericht is op een lokaal bedrijf en meer dan 75% van de mensen die een zoekopdracht doen op hun smartphone binnen 24 uur een lokaal bedrijf bezoekt? Als je lokaal goed gevonden wilt worden is Google Mijn Bedrijf cruciaal.

Een veilige en snelle website
Uit onderzoek blijkt dat 85% van de mensen niet verder kijkt op een website wanneer deze niet veilig is. Dit geldt ook voor jouw klanten! Je herkent een veilige website door het slotje in de URL-balk. Heb jij nog steeds een onveilige website? Dan is het nu echt tijd om deze te beveiligen. Een veilige website is namelijk erg belangrijk voor je online vindbaarheid. Verder speelt ook de laadtijd van je website een rol in de zoekresultaten van Google. Niet alleen jouw klanten vinden het prettig wanneer een pagina snel inlaadt, maar ook Google plaatst snelle websites boven een website die traag inlaadt. Is jouw website niet veilig of langzaam? Neem dan contact op met je websitebouwer!

Responsive en mobielvriendelijk
Je kunt er niet meer onderuit. Iedereen beschikt tegenwoordig wel over een smartphone: volgens het CBS beschikt 90% van de Nederlandse bevolking (12 jaar en ouder) over een mobiele telefoon die toegang heeft tot het internet. Daarom zet Google websites die mobielvriendelijk (of responsive) zijn boven sites die dat niet zijn. Uit een onderzoek van AutoScout blijkt bovendien dat 80% van de mensen een nieuwe occasion zoekt via een mobiel apparaat. Zorg er dus voor dat ook jouw (potentiële) klanten je website eenvoudig en snel kunnen bezoeken op hun mobiele telefoon.

Een betrouwbare online partner
Naast bovenstaande tips zijn er nog tal van mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan SEO-optimalisatie, linkbuilding, SEA of contentmarketing. Daarom is het prettig dat je over een online partner beschikt die je kunt vragen om advies en hulp.

Autosociaal is zo’n online partner. Zij bieden autobedrijven een online totaaloplossing die bijdraagt aan het bedrijfsresultaat van jouw autobedrijf. Creatief vormgever bij Autosociaal: ‘Onze online totaaloplossing is continu in ontwikkeling zodat autobedrijven zich geen zorgen hoeven te maken over de digitale toekomst. Daarnaast proberen wij autobedrijven zoveel mogelijk te ontzorgen en van gedegen advies te voorzien op online gebied.’

 

 

Meer weten over onze online software?

Edwin Haan

Operational Manager

Marktleider in automotive online marketing in Benelux

© 2014 - 2024 Autosociaal B.V.